Search
  • Lyla Kok

Scheefgroei VPRO 9 jan 2022: Wat kan er anders? Hoe moeten de generaties na ons leven?

Updated: Jan 21


Scheefgroei is een Nederlandse televisiereeks van praatprogramma's, vanaf 2021 uitgezonden door BNNVARA. Het wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw, met bijdragen van onderzoeksjournalist Sander Heijne. De serie behandelt de economische ongelijkheid tussen groepen burgers in Nederland.

Seizoen 1 werd onder de titel Scheefgroei in de polder uitgezonden in april 2021 en bestond uit twee afleveringen. In de eerste aflevering werden onbekende werkende Nederlanders die te maken hebben gekregen met scheefgroei geïnterviewd. Aan de uitzendingen werd meegewerkt door Jeroen Smit. Als onderwerpen werden inkomens, woningmarkt, arbeidscontracten en uitbesteding van werk behandeld.

In het tweede seizoen, uitgezonden vanaf 21 december 2021, werd de titel ingekort tot Scheefgroei. In vijf thema-uitzendingen werd steeds één onderwerp behandeld. Achtereenvolgens kwamen onderwijs, arbeidsmarkt, woningmarkt, gezondheid en pensioen aan de orde. In de zesde en laatste aflevering wordt gefilosofeerd over het leven in het jaar 2070.[2][3] Jasmijn en Lyla Kok vertellen over het onderzoeksproject naar de Couveuse 2.0. Per jaar overlijden 600 kinderen in Nederland omdat ze te vroeg zijn geboren en de huidige behandelmethode niet de juiste steun kan bieden. Het is nog maar 40 jaar geleden dat IVF succesvol is toegepast. Deze aflevering gaat over 50 jaar vanaf nu: waar staan we dan op het gebiede van vruchtbaarheid en geboorte?


82 views0 comments